فهرست مطالب

نشریه آسیب های اجتماعی کودک و نوجوان
پیاپی 25 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • فرهاد مهدی پور دهکردی صفحات 1-18

    وابستگی به مواد از مهم ترین مشکلات مربوط به سلامت عمومی در جوامع به شمار می رود. افراد زیادی در طول زندگی خود از اختلالات حاصل از مصرف مواد رنج می برند و سالانه تعداد بسیاری به سبب پیامدهای مستقیم و غیرمستقیم آن جان خود را از دست می دهند. هدف از نگارش پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش تاب آوری بر بهبود سبک های مقابله ای در معتادان استفاده کننده از متادون درمانی در مراکز ترک اعتیاد شهرکرد است. بدین منظور از جامعه آماری این پژوهش که شامل کلیه معتادان مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهرکرد در سه ماهه اول سال 98 بود، به صورت نمونه گیری در دسترس، 100 نفر و پس از غربالگری30 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. پرسشنامه سبک های مقابله ای لازاروس (1980) بر روی هر دو گروه اجرا شد و سپس گروه آزمایش، تحت دوره آموزش گروهی تاب آوری قرار گرفت. تعداد جلسات برای درمان این افراد در 12 جلسه 60 دقیقه ای تنظیم شد. پس از پایان دوره آموزشی، هر دو گروه آزمایش و کنترل مجددا پرسشنامه های پژوهش را انجام دادند. درنهایت اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون کوواریانس تک متغیری در متن مانکوا تجزیه و تحلیل شدند.نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که آموزش گروهی تاب آوری بر بهبود سبک مقابله ای، مقابله رویارویی، دوری جویی، مسئولیت پذیری از متغیر سبک های مقابله ای را در سطح خطای 05/0 تایید کرد.یافته های پژوهش نشان می دهد که می توان از آموزش تاب آوری به عنوان یکی از عوامل افزایش سبک های مقابله ای در معتادان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آموزش گروهی تابآوری، معتادان، سبکهای مقابلهای. شهر شهرکرد
  • علی رئیسی نافچی، نوروز علی رحمانی، عبدالرسول رئیسی، ابوذر احمدی صفحات 19-38

    تصادفات منجر به جرح یا فوت، بخش مهمی از پرونده های قضایی دادسراها را تشکیل می دهد. در جریان رسیدگی به این نوع پرونده ها، تحقیقاتی باید صورت گیرد. این بررسی ها می تواند ترسیم کروکی و دلایل موجود در صحنه تصادفات، بررسی عواملی از جمله انسان، جاده و وسیله نقلیه باشد. عوامل مذکور و علل دیگری نظیر ضعف آموزش حاکم در امر رانندگی باعث به وجود آمدن خسارت های جانی و مالی جبران ناپذیری شده است. زمان بررسی و رسیدگی به پرونده های مربوط به تصادفات باعث تضییع حقوق شهروندان و طولانی شدن بیشتر امر دادرسی در پرونده های کیفری شده است. در این پژوهش سعی شده با روش توصیفی- تحلیلی، میدانی و با استفاده از تجربیات و بررسی تصادفات و سوابق موجود در پلیس راهنمایی و رانندگی، به نتایج و راهکارهای مفیدی در این زمینه دست یافت. نتیجه پژوهش نشان داد که مهمترین تخلف، نبستن کمربند ایمنی است. سرعت غیر مجاز به عنوان دومین عامل حادثه ساز منجر به فوت گزارش شده است. سبقت غیر مجاز و انحراف از مسیر عوامل موثر در تصادفات به شمار می رود. مقایسه مهمترین تخلفات در سال 1393 با مدت مشابه آن در سال 1392 نشان می دهد که مامورین پلیس راه سامان- تیران در مورد برخورد با تخلف حادثه ساز سبقت، با رشد 5/96 درصد روبرو بوده اند. سرعت غیر مجاز با کاهش51/35 درصدی، انحراف با کاهش 32/1 درصدی، همچنین کاهش نقص فنی با 3/18و کمربند ایمنی با کاهش 6/37 درصدی روبرو بوده است. آن چه بسیار اهمیت دارد، برخورد قانونی با تخلفات موتور سواران است که با 99/0درصد افزایش نسبت به سال قبل، رشد قابل توجهی داشته است. تعداد تصادفات منجر به فوت بیشتر در ماه های فروردین، مرداد، شهریور و دی ماه رخ داده است.

    کلیدواژگان: تخلفات رانندگی، تصادفات منجربه جرح و فوت، محور سامان-تیران
  • سید حسن حسینی، مجید ایمان پورفراش، سید شجاع ذیلابی صفحات 39-54

    مکان از مهم ترین عوامل موثر در پیشگیری و مدیریت جرایم اجتماعی است. در حقیقت می توان گفت بین جرایم و مکان یک رابطه وجود دارد. هدف این پژوهش، بررسی شاخص های موثر در انتخاب مکان جرایم سرقت از منازل در شهرستان شهرکرد است. پژوهش حاضر از نظر نوع، «توصیفی- تحلیلی» و از نظر هدف، «کاربردی» است. با توجه به ویژگی موضوع مورد بررسی در این پژوهش از روش پیمایشی استفاده شد تایج نشان داد که بین شرایط محیطی محل وقوع جرم و انتخاب مکان جرم از سوی سارقین در سطح معناداری برابر با 001/0 رابطه وجود دارد. شرایط محیطی محل وقوع جرم 20 درصد از انتخاب مکان جرم را تبیین می کند و یک عامل مهم و تعیین کننده می تواند باشد. متغیر موقعیت زمانی ارتکاب جرم حدود 32 درصد از انتخاب مکان جرم سرقت را تبیین می کند و این مقدار مناسب است؛ همچنین ویژگی های فردی سارقین می تواند 28 درصد از نحوه انتخاب مکان جرم را تبیین کند. نتیجه تحقیقات نشان می دهد که بین شرایط محیطی محل وقوع جرم و انتخاب مکان جرم از سوی سارقین رابطه وجود دارد؛ همچنین بین طرح و نقشه ی قبلی سارقین و انتخاب مکان جرم از سوی آنان رابطه وجود دارد و در نهایت اینکه بین موقعیت زمانی ارتکاب جرم و خصوصیات و ویژگی های فردی سارقین و انتخاب مکان جرم سرقت منزل رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: سرقت، منزل، مکان وقوع جرم
  • وحید زمانی صفحات 55-70

    پژوهش حاضر با هدف بررسی پیش بینی تنش شغلی در ارتباط با عزت نفس در کارکنان نیروی انتظامی در شهر شهرکرد انجام شده است.این بررسی با توجه به موضوع وهدف پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی و همبستگی است.نمونه مورد بررسی شامل 150 نفر از کارکنان نیروی انتظامی شهرکرد که در قسمت های مختلف مشغول خدمت بودند وبه روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پژوهش پرسشنامه تنش شغلی (HSE) و پرسشنامه و پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت را تکمیل نمودند. در این پژوهش برای بررسی پایایی این ابزارها از آلفای کرونباخ استفاده شد. ابزارها پایایی و روایی مطلوبی را نشان دادند. در پژوهش حاضر از روش های آماری پیرسون ورگرسیون چند متغیری استفاده شد. نرم افزار مورد استفاده،spss بوده است. نتایج نشان دادکه عزت نفس می تواند تنش شغلی را در کارکنان نیروی انتظامی پیشبینی کند. البته در این پژوهش مشخص شد که فقط مولفه عزت نفس عمومی با داشتن سطح معنی داری(p=0/033)و(f=3/98) می تواند بخشی از تنش شغلی کارکنان نیروی انتظامی شهرکرد را پیش بینی کند و سایر مولفه های عزت نفس مانند: عزت نفس اجتماعی، عزت نفس خانوادگی و عزت نفس شغلی با تنش شغلی همبستگی را نشان ندادند. عزت نفس می توانند تنش شغلی را در کارکنان نیروی انتظامی پیش بینی کنند. این در حالی است که رابطه این دو متغیر با تنش شغلی منفی است؛ بدین معنی که افزایش این عوامل موجب کاهش نمره تنش شغلی شده و این موضوع باعث سلامت کارکنان و تنش شغلی کمتر آنان می شود.

    کلیدواژگان: تنش شغلی، عزت نفس، کارکنان نیروی انتظامی
  • رحیم هنرکار دستنایی، جواد واحد، خلیل غفاری صفحات 71-88

    افسردگی اختلالی است که با کاهش انرژی و علاقه، احساس گناه، اشکال در تمرکز، بی اشتهایی و افکار مرگ و خودکشی مشخص می شود و با تغییر در سطح فعالیت، توانایی های شناختی، تکلم، وضعیت خواب و اشتها همراه است که منجر به اختلال در عملکرد شغلی، روابط اجتماعی و بین فردی می شود. زنان مطلقه نسبت به زنان غیر مطلقه، افسردگی بیشتری دارند و حوادث استرس زای بیشتری را در زندگی تجربه می کنند. در این پژوهشهدف بررسی اثربخشی درمان هیجان مدار بر افسردگی زنان مطلقه شهر شهرکرد است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مطلقه مراجعه کننده به مراکز بهزیستی شهرستان شهرکرد در سال 1396 تشکیل دادند. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. بدین منظور تعداد 28 نفر از زنان مطلقه مراجعه کننده به مراکز بهزیستی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش درمان مبتنی بر هیجان را در 8 جلسه یک و نیم ساعته به مدت دو ماه دریافت نمود، درحالی که گروه گواه این مداخله را دریافت نکرد. سپس پس آزمون و بعد از یک ماه پیگیر بر روی هر دو گروه اجرا شد. ابزار مورداستفاده شامل پرسشنامه افسردگی بک (1963) بود. تجزیه وتحلیل داده های حاصل از این پژوهش، توسط نرم افزار نسخه 20 استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس صورت گرفت. نتایج نشان داد که آموزش درمان مبتنی بر هیجان بر افسردگی زنان مطلقه موثر بوده است و تاثیر این روش بعد از یک ماه همچنان پایدار بود (05/0<p). افراد با شناخت تجارب هیجانی، نگرشی مشفقانه به احساسات منفی خود پیدا می کنند که این مسئله از میزان فشار این هیجانات می کاهد.  

    کلیدواژگان: درمان هیجان مدار، افسردگی، زنان مطلقه، شهر شهرکرد
  • گوهر رئیسی سرتشنیزی، علی پورهاشمی صفحات 89-108

    امروزه مراکز انتظامی در تمامی کشورهای جهان نقش مهمی در فرآیند تامین امنیت و مبارزه با تهدیدهای آن ایفا می کنند. این موضوع در کشور ما با توجه به موقعیت جغرافیایی استراتژیک و دشمنان نظام جمهوری اسلامی اهمیت دو چندانی دارد. بر همین اساس جذب نیروی انسانی در این حوزه از مهمترین اقدامات اولیه است. در حقیقت باید یک دید و نگرش مناسب وجود داشته باشد که افراد نسبت به اشتغال در این بخش تمایل نشان دهند. در این راستا عوامل مختلفی تاثیرگذار هستند که برخی از این عوامل به ویژگی های فردی مربوط می شود. در حقیقت اینکه ویژگی های فردی تا چه میزان در گرایش افراد به شغل پلیس تاثیرگذار است، می تواند از موضوعات مهم تلقی شود. پژوهش حاضر به بررسی میزان گرایش دانش آموزان به شغل پلیس و عوامل مرتبط با آن می پردازد. در این تحقیق هدف، بررسی عوامل و ویژگی های فردی موثر در گرایش دانش آموزان به شغل پلیس است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دبیرستانی دختر و پسر ساکن شهر شهرکرد است. حجم نمونه تحقیق 384 نفر است. بعد از کد گذاری سوالات، با استفاده از نرم افزار Spssوارد کامپیوتر  می شوند و سپس  مورد آزمون قرار می گیرند. نتایج از طریق آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شده اند. 4/29 درصد از پاسخگویان گرایش کمی نسبت به شغل پلیس داشته اند. 7/11 درصد نیز علاقه و تمایل زیادیث به این شغل نشان داده اند. آزمون آماری نشان می دهد که بین گرایش به شغل پلیس و جنس در سطح معنادار کمتر از 05/0رابطه معناداری وجود دارد. بین گرایش به شغل پلیس و تحصیلات پدر و مادر رابطه معناداری وجود دارد؛ همچنین بین گرایش به شغل پلیس و شغل مادر رابطه معناداری وجود ندارد؛ اما بین گرایش به شغل پلیس و شغل پدر رابطه معناداری وجود دارد. به طور کلی نتایج نشان می دهد که ویژگی های فردی می تواند در گرایش افراد به شغل پلیس موثر باشند.

    کلیدواژگان: دانش آموزان، شغل پلیس، ویژگیهای فردی، شهر شهرکرد
|
  • farhad mehdi poor dehkordi Pages 1-18

    For this purpose, the statistical population of this study consisted of all addicts referring to Shahrekord addiction treatment centers in the first trimester of year 98 was selected by convenience sampling method and after screening 30 people were selected randomly and randomly selected. The experimental and control groups were divided into two groups. Lazarus (1980) Coping Styles Questionnaire was administered to both groups and then the experimental group underwent group resiliency training. The number of sessions for treatment of these patients was adjusted to 12 sessions of 60 minutes and after the end of the training period, both experimental and control groups completed the research questionnaires again. Finally, the collected data were analyzed by SPSS software using one-way covariance test in Mancua text. The results of the data analysis showed that resiliency group training confirmed the improvement of coping style, confrontational coping, avoidance, and responsibility of coping styles variable at the 0.05 level of error.

    Keywords: Resiliency group training, Addicts, Coping styles
  • Pages 19-38

    Therefore, in dealing with accident cases, it has undermined the rights of citizens and increased access to justice in criminal cases. Therefore, in this research, it has been tried to obtain useful results in this field through descriptive - analytical and field method and using experiences and investigation of traffic accidents and records in traffic police. The result of the study showed that the most important violation is seat belt restraint. Unauthorized speed was the second leading cause of death. Unauthorized overtaking and deviation are among the factors contributing to accidents. Comparison of the most important violations in 2014 with the same period in 2013 shows that Saman-Tiran police officers had an increase of 96.5% in dealing with the overtaking incident. Unauthorized speed decreased by 35.51%, deviation decreased by 1.32%, technical deficiency decreased by 18.3% and seat belt decreased by 37.6%. What was most important was the legal treatment of motorcyclists' violations, which saw a 0.99 percent increase over the same period last year. The number of deaths during the months of April, August, August and September was the same.

  • Pages 55-70

    This research done with the aim of prospection Job stress in velation with self-esteem in Shahrekord police personnel in 1394. The method of this research was descriptive and correlation, sample included 150 Shahrekord police personnel working in different part and used Access sample for this aim. Used (HSE) Job stress questionnaire self-esteem kooper smith questionnaire also for surveying perpetuity used keronbakh Alpha that indicated normal validat and perpetuity. In this research we used statistical methods like multie variant person and regression. Results showed Job stress in Shahrekord police personnel in this research common self-esteem item with meaningful level(p=0/033), (f=3/98)able prospect partly Job stress Bat social self-esteem, family self-esteem and job self-esteem didnot indicate correlation with Job stress. self-esteem could prospected Job stress in police personnel while the relation this variants with Job stress was Negative. Besides, incresting this factors results decrees Job stress number that this subject Author better service and health personnel.

    Keywords: Job stress, Self-esteem, Police Personnel
  • Pages 71-88

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of emotion-focused therapy on depression in divorced women in Shahrekord. The statistical population of the study consisted of all divorced women referring to welfare centers in Shahrekord in 1396. The research method was quasi-experimental with pretest-posttest design and follow-up with control group. For this purpose, 28 divorced women referred to welfare centers were selected by convenience sampling and randomly assigned into experimental and control groups. The experimental group received emotion-based therapy in 8 sessions of one and a half hours for two months, while the control group did not receive this intervention. Then the post-test and after one month follow up were performed on both groups. The instruments used were Beck Depression Inventory (1963). Data analysis was done by SPSS software version 20 using descriptive statistics and covariance analysis. Results showed that emotion-based therapy training was effective on depression in divorced women and the effect of this method remained stable after one month (p <0.05). By recognizing emotional experiences, people find a positive attitude toward their negative emotions, which reduces the amount of pressure these emotions have.

    Keywords: Emotional therapy, Depression, Divorced women, Shahrekord city